Savvy Says cheers@aimforthemoon
augustus 4, 2016
Show all

 Pioniers-Portret 1:

SAVVY is een nieuwe brand op het gebied van gezonde levensstijl. SAVVY is niet dom en gaat jou niet vertellen wat wel en niet mag, we zijn er gewoon voor je op de momenten dat je gezondheid aan de beurt is. We dragen bij aan een gezonde basis. We doen dit met producten die bijdragen aan resultaten op het gebied van gezondheid. SAVVY focust niet op gezondheid als doel op zich, we beschouwen het als middel voor geluk dat de vrijheid geeft om je potentie na te leven, je wilt eruit halen wat er in zit. Met een portret reeks willen we een aantal inspirerende pioniers in beeld brengen bij wie gezonde leefgewoontes een bijzondere plek hebben verworven. Stuk voor stuk geen heilige boontjes, maar levensgenieters met een verhaal.


Door Tom Mosterd

Een gezonde lifestyle begint bij een sterke basis

Vorige week spraken wij Jurriaan de Haas voor ons eerste portret. Jurriaan is personal health coach en oprichter van MoveMind. Hij is gevestigd in de SportQuest Gym aan de Hobbema kade in Amsterdam. Vanuit deze gym biedt Jurriaan personal health coaching met een bijzondere visie op het sporten en gezondheid die verder gaat dan alleen het fysieke. Wat ons vooral inspireerde is hoe nuchter, gemakkelijk en duidelijk hij dit weet over te brengen.

 

Portret van: Jurriaan de Haas

Noemt zichzelf: Personal Health Coach

Bij: Movemind

Drive: De wereld een beetje mooier, gezelliger en gezonder maken

IMG_20160815_105616 (1)

Wie is Jurriaan?

Jurriaan is opgegroeid in Hoorn en is van jongs af aan altijd al nieuwsgierig geweest naar wat mensen beweegt. Het zetten van vraagtekens bij de meest simpele acties die we uitvoeren. Op 18-jarige leeftijd is Jurriaan al begonnen als personal trainer en deed hiernaast ook fanatiek aan krachttraining. ‘’Ik kwam er vrij snel achter dat het fysieke redelijk oppervlakkig is en onverzadigbaar. Het kan altijd groter of sterker en het is nooit helemaal af is. ‘’Dit leverde allerlei vragen op, waarom zijn mensen hier zo geforceerd mee bezig? Waarom ben ik hier zoveel mee bezig?’’ Het werd hem al snel duidelijk dat er een veel diepere laag schuil gaat achter de motieven van mensen die hem veel meer interesseerde. 

‘Verder kijken dan alleen afvallen of groter worden’

Deze ervaring heeft uiteindelijk de basis gevormd voor zijn kijk op het sporten, gezondheid, het leven en de visie binnen zijn eigen bedrijf MoveMind. ‘’Ik wil verder kijken dan alleen het afvallen, groter worden of welk fysiek resultaat dan ook. De focus moet niet zo zeer op het fysieke liggen.  ’ Dat is waar MoveMind voor staat. Bij MoveMind draait het om meer dan alleen even een paar uurtjes in de week sporten, mensen moeten zichzelf accpet: ‘’echt het fysieke aspect meer als een leuke bijkomstigheid te zien, maar dit nooit centraal te zetten’’Jurriaan wilt achterhalen wat zijn klanten echt willen bereiken en biedt hiervoor ondersteuning. Hij zoekt samen met de sporter naar een gebalanceerde levensstijl die goed bij hem of haar past.

Na dat laatste stuk, ‘’het ontwikkelen van een levensstijl die bij je past’’ waren wij toch wel nieuwsgierig, hoe doe je dat dan? Wat krijgen zijn klanten van zijn levensstijl en van hem zelf te zien? Zou je alleen maar dingen mogen doen die goed voor je zijn?

Dat hoeft niet perse zo te zijn. Het belangrijkste hierbij is dat de basis, het fundament, goed is. ‘’Ik denk dat ik aan mensen kan laten zien hoe het ook kan. Ik zie dat eigenlijk als een soort 80/20 verhouding, als je nou 80% van je tijd besteed aan jezelf ontwikkelen, je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, dan kan je echt wel die 20% een beetje los laten. Uiteindelijk drink ik ook gewoon een lekker biertje in het weekend.’’ het gaat erom dat je een gezonde basis voor jezelf creëert waardoor je je fit voelt  

 

Wat is je overtuiging waarmee je je vak uitvoert.

“De wereld een beetje mooier, gezelliger en gezonder maken.’’ Dat klinkt als een hele uitdaging. Je kunt in mijn vak niet de hele wereld tegelijk helpen maar wel één iemand. Ik ben veel met het individu bezig maar ook juist met het uiteindelijke doel dat we beter met elkaar omgaan. Dit vind ik zelf inspirerend en dit komt terug in de kleinste dingen. Wanneer iemand positiever in het leven staat kan dit een ontzettende positieve invloed hebben op zijn omgeving. ‘’Een soort sneeuwbal effect, daar geloof ik echt in. Mijn motivatie is om er samen met mensen achter te komen wat er voor hen nodig is om positied deze ontwikkeling door te laten maken.

Wat is volgens jou een pionier op het gebied van healthy lifestyle?

Wim Hoff. “Dat is echt iemand die zijn eigen visie heeft ontwikkeld en hiermee tegen het verkeer in durft te gaan, dingen vanuit een ander perspectief bekijkt. Zijn overtuiging en drive hierin, dat inspireert mij.” Jullie moeten hem een keer intervieuwen, dat levert zeker een mooi verhaal op. 

Nu maar eens zien of wij hem te pakken gaan krijgen! 😉

 

Check voor meer informatie de website van Movemind. Goed nieuws voor Onefit leden, Movemind is aangesloten bij OneFit te vinden via aanbieder SportQuest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *